Дверна ручка: Революція. Нові моделі 2014

Виставка в Мілані та нові дверні ручки

Кілька тижнів тому компанія Valli&Valli взяла участь у престижній міжнародній виставці«Salone del Mobile», на якій у нас був дуже хороший стенд. Там ми відзначили 80-річчя компанії Valli&Valli.

На виставці ми представили шість нових моделей дверних ручок — три брендованих V&V (Valli&Valli) та три брендованих Fusital, які були високо оцінені відвідувачами нашого стенду — архітекторами й декораторами.

Ці моделі вже можна замовити в Україні у представника компанії Valli&Valli — Maverik International.

 Дверні ручки Valli&Valli серія H 1052 Supersonic

Дверні ручки Valli&Valli серія H 1052 Supersonic
Дизайн: Михаїл Лейкін

Дверна ручка серії H 1052 Supersonic, розроблена Михаїлом Лейкіним, показує основні, проте суцільні лінії, що уособлюють дух досліджень та інновацій, притаманний бренду Valli&Valli.
Лінійний строгий дизайн з декількома гранями відображає строгість сучасного смаку.
Конічні та стрункі, дверні ручки серії H 1052 Supersonic мають стриманий дизайн, але очевидна присутність, яка супроводжує щоденний жест особистості.

Відповідно до постійного пошуку інновацій, дверні ручки серії Supersonic H 1052 пропонуються у п’яти варіантах оздоблень (ще три в порівнянні з традиційними): хром, матовий хром, матова бронза, матовий чорний і непрозорий білий.

До складу серії входять:
– Дверна ручка з 50-мм круглою розеткою, матеріал: латунь
– Віконна ручка з механізмом 4-положення, матеріал: латунь
– BZG замки
– 50-мм накладка для стандартного ключа
– 50-мм накладка для циліндрового ключа

Розміри: 145 х 50 х 60 мм

Дверні ручки Valli&Valli серія H 1054 WW

Дверні ручки Valli&Valli серія H 1054 WW
Дизайн: завод Валлі&Валлі

Цією дверною ручкою Valli&Valli віддає данину Північноєвропейському дизайну та, зокрема, шведській групі компаній Assa Abloy, частиною якої є.

Valli&Valli інтерпретує дверні ручки з художньої точки зору, перетворюючи їх на скульптури, що доповнюють та завершують дизайнерську композицію кімнати.

При проектуванні серії дверних ручок WW H 1054 дизайнерів Valli&Valli надихнули німецькі майстри епохи Ревучих Двадцятих. Було переосмислено проект 1928 року: традиційна дверна ручка з тонким стриманим дизайном, що чистими та гладкими лініями нагадує свисток.

Ця серія дверних ручок доступна в чотирьох варіантах оздоблення: матовий нікель, сатінове золото, хром, і в зовсім новому оздобленні ручної роботи «Cromoton».

Серія WW H 1054 представлена як дверними ручками, так і віконними ручками.

Серія WW H 1054 складається з:
– Дверна ручка з 50-мм круглою розеткою, матеріал: латунь
– Дверна ручка з розеткою та вузькою накладкою
– Віконна ручка з механізмом 4-положення
– Віконна ручка
– BZG конфіденційний замок
– 50-мм накладка для стандартного ключа
– 50-мм накладка для цилиндрового ключа

Дверні ручки Valli&Valli серія H 1055 Words

Дверні ручки Valli&Valli серія H 1055 Words

Сьогодні справжня розкіш полягає в тому, щоб зробити об’єкт унікальним, доповнивши його якимось неповторним елементом. Виготовлення на замовлення перетворює звичайну річ у щось дійсно ексклюзивне та особливе.

Наскільки важливо відчувати себе головним у своєму житті та своєму домі?

Франко Полі розробив для Valli&Valli надзвичайно оригінальну дверну ручку серії Words (Слова). На поверхню дверної ручки можна помістити будь-яке слово. Слово на дверній ручці може означати або кімнату, до якої ведуть ці двері (кухня, ванна кімната, вітальня тощо), або дверна ручка може бути іменною, що визначити, хто є «зіркою» у певній кімнаті.

Серія дверних ручок Words була розроблена у двох варіантах — у латунному та сталевому варіанті.

Хочете поміняти призначення кімнат у Вашому домі? Або з’явилася нова «зірка» у Вашому житті (а отже, і у Вашому будинку)? Немає проблем — слово можна відгвинтити та замінити. За запитом дощечка зі словом може бути прикріплена до ручки за допомогою шестигранної голівки, щоб полегшити заміну слова на дверній ручці.

Іменні дверні ручки Words також ідеально підходять для готелю, щоб помістити на ручку напис з номером або назвою апартаментів.

І якщо через двадцять років пластини зі словом на дверній ручці втратять блиск, просто зніміть їх і відправте до представництва Valli&Valli, щоб відновити їхній первинний стан.

Ця інноваційна й незвичайна пропозиція іменних дверних ручок присвячена тим, хто шукає оригінальності.

Іменні дверні ручки серії Words H 1055 доступні в таких варіантах оздоблення: матовий хром/матовий чорний та хром/матовий чорний.

Серія іменних дверних ручок Words H 1055 складається з:
– Дверна ручка з 50-мм круглою розеткою, матеріал: латунь/алюміній
– Дверна ручка з розеткою й вузькою накладкою
– Віконна ручка з механізмом 4-положення
– BZG конфіденційний замок
– BZG конфіденційний замок з індикатором «вільно»/«зайнято»
– 50-мм накладка для стандартного ключа
– 50-мм накладка для циліндрового ключа
– Вузька накладка для стандартного ключа
– Вузька накладка для циліндрового ключа

Розміри: 160 х 50 х 42 мм

Дверна ручка: третя революція

Дверні ручки Fusital серія H 374 Compasso

Дверні ручки Fusital серія H 374 Compasso

2014 рік знаменує собою нову віху в історії Valli&Valli. Компанія, розташована в Ренате (Італія), гасить свої «перші» вісімдесят свічок, і святкує цю важливу подію з новим проектом, що впевнено революціонізує концепцію дверної ручки: Compasso.

Враховуючи досвід своїх 80 років, «Валлі і Валлі» впевнено дивиться в майбутнє і відвідує Міжнародну виставку меблів у Мілані з важливим новим продуктом, який виражає інноваційний тренд.

Дверна ручка Compasso, частина колекції Fusital від Valli&Valli, втілює в собі третю революцію ручки.

Перша з них пов’язана з Паскуале Валлі, в перші дні компанії: він повернув дверній ручці стародавню пишність епохи Відродження. Завдяки його інтуїції і баченню, після декількох років безвісності, дверній ручці було повернуто її первісну гідність, в черговий раз дверна ручка стала художньо-декоративним елементом для дверей. «Валлі&Валлі» стали пропонувати дверні ручки як унікальні витвори мистецтва, майже як скульптури. Дверні ручки перестали бути просто незначним аксесуаром, що продається на вагу, або «поштучно», чия єдина функція полягає в тому, щоб відкрити двері.

Друга революція відбулася в 1976 році зі створенням колекції Fusital, розпочатої Карло Едоардо Валлі: дверна ручка стала мистецтвом. Вперше до розробок дверних ручок залучили найвідоміших дизайнерів світу. Таким чином завод Valli&Valli став заводом сучасного Ренесансу, де підприємці-меценати та дизайнери-художники переосмислили передовий досвід безпомилкового й неперевершеного «італійського стилю».

У 2008 році компанія Valli&Valli отримала новий приплив енергії: вона стала частиною групи компаній ASSA ABLOY, що дозволяє компанії досягти нових технологічних успіхів.

Саме в цьому контексті, відбувається третя революція дверної ручки: Compasso, від творчого генія Франка Полі, дизайнера з еклектизму Відродження, який проектує з урахуванням нових технологій. Він вселяє нову енергію в колекцію Fusital з цим безпрецедентним проектом.

В Compasso Франко Полі визначає новий шлях в дизайні дверної ручки: тільки дві частини, відсутність пружини всередині; і тільки дві частини, положення яких відносно дверей настроюється для зовнішнього вигляду. Технічна частина й дизайн зливаються в передовому проекті.

На сьогоднішній день, всі компоненти дверних ручок схожі: набір литих деталей, пружин, малих механізмів, зібраних з точністю годинника, щоб забезпечити функціонування (залежно від якості) цього маленького шедевру, який відкриває двері.

У дверній ручці Compasso реалізована революційна зміна. Внутрішня пружина замінена на магніт, який гарантує краще функціонування. Магніти, на відміну від пружин, не втрачають своєї сили протягом довгого часу.

Ось чому дверні ручки Compasso були розроблені з магнітним механізмом для забезпечення тривалого використання. Це перші і наразі єдині магнітні дверні ручки на ринку. Їхнє положення відносно дверей можна регулювати з зовнішнього боку, при цьому немає необхідності розбирати всю ручку, щоб відновити ідеальне перпендикулярне щодо дверей положення у разі провисання.

Що стосується зовнішнього вигляду магнітної дверної ручки Compasso, то це перлина, яка гармонічно прикрашатиме будь-яку кімнату.

Так само, як дверні ручки серії Words (також розроблені Франко Полі для Valli&Valli), значної додаткової цінності виробу надає можливість персоналізувати Compasso.

Хоча і вкрай проста, дверна ручка Compasso відрізняється елегантним і чітким дизайном, і виділяється на фоні двері, як невеличка скульптура. Важливо те, що її можна зробити унікальною численними способами. Передня панель, яка також фіксується за допомогою магнітів, доступна в різних варіантах оздоблення: від більш традиційних (хром, матовий хром), до нового способу обробки під назвою «Cromoton» (спеціальна процедура запатентована Valli&Valli, що покриває виріб свого роду «смугами»; наноситься вручну), або дверна ручка може бути оздоблена кольором стіни чи шпалер (у разі «невидимих» дверей, врівень зі стіною), дерева або будь-якого іншого матеріалу, щоб вписати її в стиль свого будинку.

Дверні ручки Compasso доступні в таких варіантах оздоблення: сатінове золото, матовий хром, нова технологія ручного оздоблення «Хромотон», сатінове золото/необроблена вставка, сатінове золото/вставка чорний Nextel, матовий хром/необроблена вставка, матовий хром/вставка чорний Nextel, «Хромотон»/необроблена вставка, «Хромотон»/вставка чорний Nextel.

Серія Compasso H 374 складається з:
– Дверна ручка з розеткою, матеріал: латунь
– Віконна ручка з механізмом 4-положення
– Замок конфіденційності BZG
– 45-мм накладка для стандартного ключа
– 45-мм накладка для циліндрового ключа

Розміри: 151 х 38 х 44 мм

Дверні ручки Fusital серія H 375 Bassorilievo

Дверні ручки Fusital серія H 375 Bassorilievo

Valli&Valli вирішили надати можливість проявити себе двом молодим колегам, доручивши їм проектування двох нових моделей дверних ручок для колекції Fusital, яку завжди створюють відомі світові дизайнери й архітектори, відколи ця колекція була започаткована у 1976 році.

Цей жест покликаний по праву визнати зусилля тих, хто працює в компанії щодня віддано й сумлінно, працюючи пліч-о-пліч з відомими дизайнерами. Молоді спеціалісти за лаштунками вирішували технічні питання, працювали над ергономічністю дверних ручок, коригуючи пропорції й вагу.

Серія дверних ручок Bassorilievo — це сучасна інтерпретація бачення дверної ручки як скульптури: те ж саме бачення, що й вісімдесят років тому дозволило Паскуале Валлі перетворити дверну ручку на дорогоцінну стильну скульптуру, у той час, коли дверна ручка була скорочена до простого функціонального інструменту, що використовувався лише для відкриття або закриття дверей.

Бачення, яке бере свій початок з епохи Ренесансу, коли дверні ручки вважалися важливим декоративним елементом і були символом високого статусу.

Барельєф як вид мистецтва бере свій початок з часів Месопотамії, і досяг апогею як образотворче класичне мистецтво у Стародавній Греції, потім в Римській імперії. Пізніше, в епоху Відродження, барельєф став основним видом декорації інтер’єру.

Марко Тріака, дизайнер з онейроїдними видіннями, прибічник мистецької течії «Ар-деко», створює дверну ручку, прикрашену барельєфом, поміркованим і привабливим дизайном, з необмеженими можливостями варіацій оздоблення, завдяки двом частинам, з яких складається ручка: перша частина — власне сама ручка, друга частина — барельєф. Зовнішнє оздоблення балансує між традицією й сучасністю, розраховане на тих, кому до вподоби неокласичний стиль та елегантність минулого.

Доступно в таких варіантах оздоблення: глянцева бронза, світлосірий, темносірий, світло- або темносірий/з вкладишем в сірому й золотому кольорі та матовому білому.

Серія Bassorilievo H 375 складається з:
– Дверна ручка з 50-мм квадратною розеткою, матеріал: латунь
– Дверна ручка з розеткою й вузькою накладкою
– Віконна ручка з механізмом 4-положення
– BZG замок конфіденційності, 50-мм квадратний
– 50-мм накладка для стандартного ключа
– 50-мм накладка для циліндрового ключа
– Вузька накладка для стандартного ключа
– Вузька накладка для циліндрового ключа

Розміри: 151 х 50 х 43 мм

Дверні ручки Fusital серія H 376 Mercurio

Дверні ручки Fusital серія H 376 Mercurio

Ще один витвір молодих спеціалістів — дверні ручки серії Mercurio є результатом обдарованості, нестримної творчої енергії, що притаманна людям в компанії Valli&Valli.

Лялечка, що ось-ось стане метеликом… Рідкий метал, натягнений на уявний прозорий футляр, що не дозволяє впасти в непорушність і застій.

Дверні та віконні ручки серії Mercurio — це втілення всієї історії Valli&Valli та престижних проектів компанії. Ця модель — жива, енергійна й динамічна «душа», що просто чекала, щоб знову втілитись. При проектуванні серії Mercurio, Еціо Сальві, молодий талановитий працівник компанії Valli&Valli, створив дверну ручку зі звивистими й м’якими лініями, з чітко визначеною ергономічною формою і сильним візуальним впливом для тих, хто любить сучасний дизайн.

Модель доступна в таких варіантах оздоблення: хром, матовий хром та поєднання одного й другого.

Серія Mercurio H 376 складається з:
– Дверна ручка з 50-мм квадратною розеткою з округленими кутами, матеріал: латунь
– Дверна ручка з розеткою та вузькою накладкою
– Віконна ручка з механізмом 4-положення
– BZG замок конфіденційності, 50-мм, квадратний із округленими кутами
– 50-мм накладка на стандартну замкову щілину
– 50-мм накладка на циліндр
– Вузька накладка на стандартну замкову щілину
– Вузька накладка на циліндр

Розміри: 138 х 50 х 56 мм

Both comments and trackbacks are currently closed.